Searching...

Get This

Wednesday, November 19, 2014
5:48 PM 0

Anda Pasti Sukar Mempercayai Apa Yang Anda Lihat Ini


Gambar-gambar suasana nostalgia dalam bilik Jepun dan bangunan yang di bina dengan sempurna. Tetapi anda pasti sukar mempercayai di sebalik kebenaran semua in? Sila lihat gambar-gambar yang menakjubkan ini untuk mendedahkan semua ini.
Adakah anda sudah jumpa penyelesaiannya? Jawapannya adalah bahawa bilik-bilik dan bangunan ini sebenarnya semua miniatur. Dibuat oleh '3-D miniature artisan' Ichiyoh Haga, setiap satu dengan susah payah untuk mencipta dunia sebenar dalam bentuk kecil. Setiap satu yang yang di bina adal sangat terperinci untuk kelihatan sempurna sebagai perkara yang sebenar dan kerja-kerja Ichiyoh ini mengatasi masa dan ruang untuk menguasai suasana nostalgia Meiji Jepun dan era Showa.

Ichiyoh berusia 66 tahun mula membuat miniatur pada tahun 1995 dan kini kerap mempamerkan dan menjual ciptaan-Nya, dan kerja-kerja juga telah digunakan dalam filem. Miniatur telah lama menjadi sebahagian daripada industri filem, dan telah mendapat pengiktirafan lebih dari Peter Jackson "Lord of the Rings dan The Hobbit" trilogies filem di mana Bengkel Weta dibuat menggunakan miniatur besar, yang mereka sebut 'bigatures', yang boleh menampung penggunaan kamera kecil untuk rakaman.


0 comments:

Post a Comment

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...