Searching...

Get This

Sunday, August 10, 2014
11:07 AM 0

Mayat wanita ditemui dalam beg

  • Keadaan mayat wanita yang disumbat di dalam beg dan ditemui dibuang ke dalam longkang di Taman Gemas Jaya, dekat sini. - Foto Sinar Harian oleh NOR AINNA HAMZAHKeadaan mayat wanita yang disumbat di dalam beg dan ditemui dibuang ke dalam longkang di Taman Gemas Jaya, dekat sini. - Foto Sinar Harian oleh NOR AINNA HAMZAH
 1 / 1 
GEMAS – Rasa sangsi penduduk terhadap sebuah beg “melancong” berwarna hitam di dalam longkang di tepi jalan Taman Gemas Jaya, dekat sini, sejak pagi tadi terjawab apabila beg berkenaan berisi mayat seorang wanita.

Kira-kira jam 5.00 petang, pekerja sebuah kedai perabot berhampiran lokasi kejadian nekad menghampiri beg berkenaan bagi mengetahui kandungan beg mencurigakan berkenaan.

Menurut Ketua Polis Daerah Tampin, Superintenden Wooi Kooi Cheang, susulan penemuan orang awam berkenaan, sepasukan anggota polis, pegawai dan forensik bergegas ke lokasi berkenaan dan menemui mayat dipercayai seorang wanita berusia lingkungan lewat 20-an lengkap berpakaian.

“Beg berkenaan merupakan beg melancong dengan saiz kira-kira dua kaki.  Beg berkenaan dikunci dengan sebuah ‘mangga', berzip dan diikat dengan tali.

“Berdasarkan penelitian awal, mayat tidak mempunyai suntikan imunisasi BCG (Bacillus Calmette Guerin).

"Malah, terdapat kesan luka di bahagian dahi sepanjang enam sentimeter dipercayai disebabkan hentakan kuat oleh senjata tumpul,” katanya ketika ditemui di lokasi kejadian, dekat sini, hari ini.

Menurutnya lagi, terdapat beberapa helai baju ditemui di dalam beg berkenaan dan mayat berkenaan juga lengkap berkaian t-shirt bergambar Mickey Mouse serta berseluar berwarna biru.

“Kita tidak menjumpai sebarang dokumen pengenalan diri dan kita jangka mangsa mati tidak lebih 48jam berdasarkan keadaan mayat.

“Bagaimanapun, punca kematian masih dalam siasatan dan mayat akan di hantar ke Hospital Tuanku Jaafar (HTJ) di Seremban bagi proses bedah siasat.

“Buat masa ini, kita seru kepada mana-mana pihak yang kehilangan ahli keluarga atau kenalan untuk tampil kehadapan bagi proses pengecaman mayat.

"Kes ini disiasat di bawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan kerana membunuh.

0 comments:

Post a Comment

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...