Searching...

Get This

Wednesday, March 26, 2014
10:41 PM 0

AWAS!! WANITA CANTIK INI MAUT SETELAH MENYUNTIK VASELINE KE DALAM ..Seorang wanita berusia 39 tahun bernama Sonia Perez Llanzon melakukan hal yang benar-benar membahayakan. Demi mendapatkan payudara besar tanpa perlu mengeluarkan kos besar, dia memilih menyuntik Vaseline ke dalam payudaranya.

Akibatnya, terjadi penyumbatan darah di dalam paru-parunya yang menyebabkan dirinya sukar bernafas. Llanzon kemudian terpaksa dilarikan ke rumah sakit Mucio Molas diSanta Rosa, Argentina.

Doktor mendapati bahawa Vaseline yang disuntik, berjaya masuk ke dalam aliran darah sehingga menganggu paru-parunya.

"Selama kerjaya perubatan saya, saya tidak pernah melihat kes seperti ini. Tubuh manusia mempunyai antibodi untuk menghilangkan bakteria dan virus, namun tidak mempunyai mekanisme terhadap jenis produk seperti ini," terang Julio Pla Cardenas, kepala bahagian pembedahan di hospital Lucio Molas yang ikut menangani .


Sejauh ini sudah begitu banyak wanita menjalankan pembedahan pembesara payudara yang mengalirkan kos yang tak sedikit. Bahkan ada pula yang rela mengetepikan keselamatan dan kesihatan diri dan memilih melakukannya di tempat-tempat yang tidak disahkan hanya kerana tambatan harga yang lebih murah.

Maka itu, para wanita di luar sana supaya tidak melakukan perkara yang boleh memudaratkan diri anda..bersyukurlah dengan apa yang ada..

0 comments:

Post a Comment

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...