Searching...

Get This

Sunday, November 17, 2013
12:17 AM 0

BEKAS TAUKEH TOKEK MEMBUKA LAMAN PALSU BAK MEMPERDAGANGKAN GADIS MUDA


Aduan pembaca blog
"Gambar saya telah dimuatnaik di laman 'Awek Buat Isteri'. Bukan gambar seksi tetapi saya berasa seperti diperdagangkan berikutan maklumat palsu dipaparkan oleh pengendali laman. Mohon Mazidul membantu saya dan mangsa lain untuk berhubung dengan pengendali itu sekaligus menasihatkan dia agar berhenti menjual maruah wanita," ujar pengadu.

Pengadu lain pula, menyalurkan kepada saya maklumat berhubung identiti pemilik laman terbabit.

Lalu saya meninggalkan pesanan kepadanya di ruang komen status.


Kali pertama dicatat, komen itu disiarkan. Sebaik disedari, komen itu saya tuliskan selepas maklumat ditambah, berikut mesej saya terima.


Perlukah saya hubungi melalui telefon bimbit ke? 012 907 16XX. 

Mungkin adik-beradik dia juga perempuan, tentunya tidak molek sekiranya diperlakukan sebegitu. Lebih malang jika rakan mahupun sanak-saudara kita dijadikan mangsa tanpa rela. Sumber saya memaklumkan, gambar isteri orang juga turut dipaparkan oleh pengendali laman itu untuk kepuasan dirinya.

Dia mendakwa kononnya, nama saya catatkan di atas, bukan miliknya. Pelik, pengendali itu dengan pantas telah memadam setiap komen dihantar dan menyekat saya untuk menulis di ruang komen statusnya. Graduan dalam bidang sains, UiTM itu kemudian berselindung di sebalik wajah beberapa wanita, didakwa pengendali laman.Followers berpeluang menjadi admin?

Lebih ajaib, pesanan disampaikan oleh pembaca blog ini juga turut dipadam dengan sekelip mata.

Berikut pengakuan seorang daripada individu, wajahnya dimuatnaik di halaman itu. Saya menghubungi wanita terbabit secara rawak melalui facebook.Siapa jua pengendali laman itu, ODI FX, tindakannya ternyata tidak mendapat restu. Difahamkan, dia mempunyai adik bertugas sebagai pengaturcara komputer.  

0 comments:

Post a Comment

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...