Searching...

Get This

Wednesday, September 4, 2013
10:04 AM 0

Bil Elektrik TNB Naik Sejak Meter Baru & Tarif Elektrik Naik Lagi Selepas Ini! Komen Anda?


Email
Bil Elektrik TNB
Selepas rakyat Malaysia dihidangkan dengan berita kenaikan harga minyak RON 95 & diesel sebanyak RM0.20 (SEPERTI DI SINI), nampaknya musim kenaikan demi kenaikan kos sara hidup yang membabitkan rakyat Malaysia tidak akan berhenti setakat itu sahaja. Malah akan ada lagi yang menyusul. Dan…..
Dan, kenaikan tarif elektrik akan mengambil giliran yang seterusnya bagi meneruskan trend kenaikan kos sara hidup rakyat Malaysia terutamanya yang menghimpit golongan berpendapatan serdahana rendah dan berpendapatan rendah.
Jikalau dahulu, seiingat Berita Semasa dahulu setiap 400kwh pertama hanya dikenakan caj sekitar RM0.218 sahaja. Sekarang?
Caj Elektrik TNB
Beban kenaikan bil elektrik pun turut dirasai termasuklah kalangan kakitangan Berita Semasa yang merupakan sebahagian daripada puluhan juta rakyat Malaysia sekarang ini, apatah lagi dengan penggunaan meter baru TNB. Semenjak daripada Pilihanraya Umum ke 13 tempoh hari, bil TNB antara kami naik 20% “without fail”. Sudah terasa bebanan kenaikan bil elektrik TNB. Bagaimana pula dengan anda?
Kadang-kadang Berita Semasa terasa tinggal di negara maju pula melihatkan laporan bil elektrik TNB setiap bulan.
Subsidi Elektrik TNb
Kerajaan tidak ada banyak pilihan sekarang apabila menangguhkan sementara tindakan mengumumkan sebarang kenaikan enjelang Pilihanraya Umum ke 13 tempoh hari atas nama survival politik masing-masing.
Nah…sekarang ini kerajaan Malaysia sudah mempunyai cukup kuasa dan masa untuk mengumumkan satu lagi berita kenaikan untuk rakyat Malaysia tidak lagi iaitu kenaikan tarif elektrik bagi mengurangkan lagi subsidi bahan api selama ini tidak lagi.. Nantikan…

0 comments:

Post a Comment

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...