Searching...

Get This

Sunday, November 29, 2015
1:34 AM 0

[ KISAH SEBENAR ] Isteri Nak Minta Maaf Pada Suami Setelah Terlanjur Suami Rakan Baiknya Sendiri..

Hubungan itu menyebabkan kami terlanjur. Kemudian, saya tersedar dosa yang saya lakukan dan ingin bertaubat. Adakah saya perlu memohon ampun dan maaf daripada suami saya dan juga rakan baik saya? 

MIRA, Cheras, Kuala Lumpur
Suami yang sibuk bukan alasan untuk isteri melakukan sesuatu m@ksiat. Tidak sepatutnya suami yang bertanggungjawab sibuk kerja mencari nafkah untuk keluarga dibalas dengan pengkhianatan isteri terhadap suami.


Pintu taubat sentiasa terbuka untuk mereka yang ingin bertaubat. Rasulullah bersabda: “Sesungguhnya Allah membentangkan tangan-Nya pada malam hari untuk menerima taubat orang yang berbuat kejahatan pada siang hari, dan Allah membentangkan tangan-Nya pada siang hari untuk menerima taubat orang yang berbuat kejahatan pada malam hari, sampai matahari terbit dari barat.” (Hadis riwayat Muslim).Puan sepatutnya mendekatkan diri dengan Allah dan melaksanakan tanggungjawab menguruskan rumah tangga dengan baik dan amanah. Peluang berjauhan dengan suami boleh digunakan untuk belajar agama dengan lebih mendalam.Buatlah taubat nasuha, iaitu taubat yang benar-benar dengan syaratnya dipenuhi. Dari segi memberitahu suami dan memohon maaf, ini bergantung kepada keadaan dan kekuatan puan. Banyak perkara perlu dipertimbangkan dalam permasalahan ini.Tidak boleh berhukum atau diselesaikan dengan cara dalam media massa seperti ini. Dapatkan bantuan dan khidmat nasihat di pejabat agama supaya tindakan lebih bertanggungjawab dan tidak menzalimi pihak lain.Wallahualam.              LIHAT VIDEO & BACA ARTIKEL PENUH DI DI SINI DAN SINI

Rakaman CCTV Lengkap SINI atau DISINI 

(VIDEO): Apa Yang Terjadi Kepada Wanita Ini Mengejutkan Orang Ramai!!>>>Saksikan video di SINI (amaran, 18 tahun keatas sahaja)Artikel Menarik:

0 comments:

Post a Comment

ShareThis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...